Stevu Carellovi je nějakých 40 let a má dlouhotrvající manželství s Julianne Mooreovou. Ta mu jednoho dne řekne, že chce rozvod, protože spí s Kevinem Baconem. Steve to akceptuje a okamžitě vyklízí bojiště, společný dům a společného syna. V baru se náhodou setkává se superšvihákem Ryanem Goslingem, kterému se ho zželí a chce ho naučit, jak se správně balí ženské. Což není snadné, protože Carell kromě Mooreové nikdy v životě žádnou ženskou neměl.
To ale není zdaleka všechno. Zamilovaný je totiž i Carellův syn, jeho babysitterka, a pak se zamiluje i Gosling. A to ještě pořád není všechno a různě zajímavě se to prokombinuje...
Film je překombinovanější, než by se zdálo z traileru, ale zase ne tak překombinovaný, abychom ztráceli v postavách přehled. Probíhá v něm asi tak dvě a půl romance současně, a většina toho, co se děje, je chytrá, vtipná a plná svěžích hlášek.
Bohužel, tvůrci se z nějakého důvodu rozhodli, že když se divák první hodinu filmu dobře baví, musí ten film být dvouhodinový, ke konci hrozně natahovaný a zakončený tou nejstandardnější happyromantickou univerzální všepointou (včetně improvizovaného romantického proslovu před náhodně shromážděnou celou školou). Je to v tomto případě fakt škoda, protože všechny postavy mi od začátku byly vrcholně sympatické, včetně např. Kevina Bacona, jehož záletník by v běžnější komedii byl jen jakási rekvizita, sloužící jako prostředek k odtržení Mooreové od Carella. Ne tak zde. Zde je to vpodstatě hodný člověk, kterému nemůžeme jen tak upřít právo na životního partnera.
Prostě, v Bláznivé, zatracené lásce najdeme mnoho dobrého. Jako třeba v dortu. Ale ten dort je pro jednoho člověka trochu moc velký a úplně vevnitř trochu připálený.
Pozor na ty konotace se Šluknovem. Franta má téměř lysou lebku, pozor na to. Připálený - že se Franto nestydíš!
OdpovědětVymazatOpravdu je to o svůdných Romech?
Off topic k recenzovanému filmu.
OdpovědětVymazatAsi znáte, ale kdyby třeba ne, tak zde je trailer na výborný film od Chaotic Rampage American Pictures The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon
Uvnitř nemůže být nic připálené, pokud tomu není tak i na povrchu :-)
OdpovědětVymazatMozna snad tak, ze by se dort pekl nejak po vrstvach. Napr. zvlast korpus, ktery by se pak otocil pripalenym nahoru (tj. dovnitr).
OdpovědětVymazata nebo že by se po připálení dort otočil vnějškem dovnitř...
OdpovědětVymazatMožná se ten dort pekl zevnitř?
OdpovědětVymazatTen dort není ve skutečnosti v žádné své fyzické části připálený, Franta myslel "vevnitř" jako řekněme duši toho dortu, připálenost je pak symbolikou pro problémy tohoto světa v čele s globálním oteplováním...
OdpovědětVymazatJá jsem jednou dal suchý rohlík do mikrovlnky na dvě minuty a jednu chvíli z venku vypadal celkem dobře, ale uvnitř hořel, takže to jde.
OdpovědětVymazatVašek: Hmm..v rohlících se celkem vyznám a není mi proto známo, že by tohle lidové pečivo obsahovalo nějakou hořlavinu (pakliže se nejedná o Molotovův rohlík). A navíc že může něco hořet uprostřed hmoty? To je jako by jsi řekl, žes jedl dort a ten byl úplně vevnitř trochu připálený! :)
OdpovědětVymazatJá jsem jednou pil vodu a ta byla úplně vevnitř trochu mokrá....
OdpovědětVymazatJá jsem jednou pil tak suché víno, až se mi prášilo od pusy.
OdpovědětVymazatAle k tomu rohlíku - mikrovlny pronikají dovnitř ohřívaného "předmětu" a rozkmitávají (a tím ohřívají) hlavně molekuly vody. Předpokládám, že rohlík bude logicky vlhčí (i když jen nepatrně) uvnitř, takže se vnitřek může zahřát intenzivněji. Tolik k fyzikálním aspektům filmových recenzí :-)
...si to s tím rohlíkem zkus sám, ale připrav si dobré odvětrávání. Čistě aby tady Františkova recenze nemohla být zpochybněna. :-)
OdpovědětVymazatSer na rohlík a dej tam morče, je to větší sranda.
OdpovědětVymazatMorce hori uvnitr, nebo je uvnitr trochu pripalene?
OdpovědětVymazatTo záleží od toho jak dlouho ho tam necháš.
OdpovědětVymazatStejně bude nejlepší strčit tam morče v rohlíku.
A na to pak dát kečup nebo hořcici? Které z těch dvou je nejvíce kompatibilní s morčetem v rohlíku?
OdpovědětVymazatMorče v rohlíku se nežere s kečupem nebo hořcicí, cos to za gastronomickýho barbara, člověče? Každý přece ví, že se zapíjí láhví Château Lafite-Rothschild, ročník 1869.
OdpovědětVymazatA co strčit rohlík do morčete? Když pak rohlík začne hořet, tak hezky propeče morče zevnitř, takže nebude uvnitř syrové.
OdpovědětVymazatJenže uvnitř syrové je nejlepší!
OdpovědětVymazatTakže rohlík se v mikrovlnce ohřívá od vnitřku??
OdpovědětVymazatA proč mám vždycky jídlo z mikrovlnky kolem dokola příšerně horký, zatímco střed je pořád studenej?
Asi vynaleznu nádobu do mikrovlnky ve tvaru rohlíku a bude po problému!
To není řešení. Jak chceš do ty nádobky nacpat to morče?
OdpovědětVymazatTak tahle diskuse o rohlíkách a morčetech v mikrovlnce docela smázla sám recenzovaný film. Už jsem se dlouho takhle nechechtal...
OdpovědětVymazatTo: Anonym 14. září 2011 16:10
OdpovědětVymazatProtože existuje interference vlnění - v mikrovlnce to nehřeje všude stejně, jelikož se tam mikrovlny odrážejí a pak se vzájemně skládají, což může vyústit v zesílení či zeslabení intenzity záření v daném místě.
Možná by měl Fuka tenhle blog přejmenovat na FFFyzika, MMMikrovlny nebo RRRohlík. Podle oblíbenosti daného tématu.
OdpovědětVymazat