26.8.24

Audio recenze: Amerikánka - 30 %

Surrealistický artfilm, který by byl možná originální před 70 lety a zajímavě retro před 30 lety, ale dnes je především nudný a nemá k ničemu co říct. Je chvályhodné, pokud tento film pomůže zlepšit podmínky v dětských domovech, ale bez hromady doprovodných informací není ani zřejmé, že má mít nějaký takový účel. Z toho, co se děje na plátně, nevyplývá nic víc než "Podívejte, co se honí v mé šílené hlavě, zajímá vás to?" Mě osobně ne. (Ilča 20 %)




54 komentářů:

  1. Tou sfetovanou usměvavou sektou máte namysli zmocněnkyni vlády, zástupce ministerstva školství, představitele neziskových organizací Spoluživot a Nadačního fondu Veroniky Kašákové?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věru nevím, jména ani funkce si nepamatuju a všichni hovořící se ani nepředstavovali.

      Vymazat
    2. Zajeď, dezoláte proruskej!

      Vymazat
  2. Film Amerikánka je filmem dokončeným... kolikpak asi dostane procent dokument z tokya? (Jestli bude dokončený)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To že má na konci titulky neznamená dokončený. Například "The hurt locker"

      Vymazat
  3. Filmový recenzent, který by byl možná originální před 30 lety a zajímavě retro před 10 lety, ale dnes je především nudný a nemá k ničemu co říct.

    OdpovědětVymazat
  4. Dá se někde najít, kolik peněz to stálo stát, aby tento "film" vznikl?

    OdpovědětVymazat
  5. Marně hledám tu scénku Monty Python o francouzských art filmech. Nemohl by sem nějaký sofistikovaný teplák dát odkaz na tytrubku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady: https://www.youtube.com/watch?v=fbAohexT0Ho

      Vymazat
    2. Díky, ó nejvyšší tepláku!

      Vymazat
  6. Hm... a že František považuje za divné zrovna ty scény, které jsou docela realistické a ze života. Jako je "pobyt v neutrálním prostředí" nebo fakt, že partnerka matky prostě nemá rodičovská práva - na to přece soudkyně nemusí být žádný homofob, aby to té hysterce vysvětlila. A jestli si František myslí, že nejen v pasťácích, ale i obyčejných dětských domovech je nějaká výjimka, aby osmileté děti kouřily, tak tam asi nikdy nebyl. Ano, když jsem to viděl poprvé, taky mi to přišlo bizarní, ale pokud člověk s dětmi z děcáků pracuje soustavněji, tak si tak nějak zvykne na to, že nezbývá, než si na to zvyknout, protože odnaučit je to není úkol pro každého.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moment, jak je myšlená ta první věta? V tomto filmu žádné scény nejsou "realistické a ze života" déle než 10 sekund. To je základní pointa tohoto filmu. Těžko můžu "považovat za divné" scény, které se v tom filmu nevyskytují. A rozhodně si nemyslím, že je výjimka, aby osmileté děti v pasťácích kouřily. Řekl jsem něco takového?

      Vymazat
    2. Neřekl a hlavně jsi nic neslíbil :-)

      Vymazat
  7. Frantó ty vypatlanej demente (promiň za to familiární oslovení, vím že jsi František) co říkáš na to že se Oasis zase dali dohromady po 15 letech!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, já hiphop moc neposlouchám.

      Vymazat
    2. A Ilča o tom soudí co? Ty furt jen já, já, já... Dej jí taky prostor k vyjádření.

      Vymazat
    3. Přesně tak. Ilča má snad také právo se vyjádřit. A navíc tys už dávno měl přejmenovat FFfilm na FFIFfilm. Podcasty děláte spolu tak proč je tam jen tvé jméno ty šovinisto!

      Vymazat
    4. "FFFilm" znamená "Fuková a Fuka Film", hlupáku.

      Vymazat
    5. Presne tak, Ilca jako final boss cele sterboholske domacnosti a hlavni rozhodovatel pri otazkach jako jsou rezani chamovodu by mela byt navic vsude na PRVNIM miste, tedy IFFFFilm, jeji procenta by mela byt v titulku a Frantiskova procenta zasita nekde na konci perexu v zavorkach (Fanda 30 %) jako takova kuriozita, co si o modernich filmech a CGI pohadkach/komiksovkach mysli dnesni duchodci. Mimochodem, jsem si jisty, ze zacit strkat mezeru spravne cesky pred symbol procent bylo take na jeji popud.

      Vymazat
    6. Smajlík a srdíčko... To jsme někde na základce nebo co? I když, mentálně určitě.

      Vymazat
    7. Tyvole Franta a Iča mají matching tattoos. Jsme na mimibazaru 😘🥰😍😀

      Vymazat
    8. Il at se vyjadruje. Klidne. Kde chce. Ale lip u sebe nez tady.

      Vymazat
  8. Frantó vstávej ty lenochu. Sýkorky mi už vyzobaly půlku krmítka a ty se ještě válíš. Takhle v životě ničeho nedosáhneš.

    OdpovědětVymazat
  9. Jakou to má vazbu k stejnojmenné divadelní hře, je to filmová verze téhož, pokračování, jiné zpracování téhož osudu nebo co vlastně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hru jsem neviděl, ale nějaký vztah to k ní určitě má, za obojím stojí Viktor Tauš. Jak jsem teď koukal na web Jatka78, tak hlavní hrdinka se jmenuje stejně (jinak než ta skutečná žena podle které to vzniklo). Na divadle ji hrajou dvě herečky, ve filmu nejmíň tři.

      Vymazat
    2. No já právě viděl hru a jít na to samé do kina mě neláká, zatímco pokračování by mě zajímalo

      Vymazat
    3. Na divadle se vypravi pribeh do 18 let věku hlavní hrdinky, ve filmu do jejich 50 let

      Vymazat
  10. Frantó vstávej chci diskutovat o artových filmech a zajímavých knihách které jsi v poslední době přečetl. Franto pojďme založit čtenářský klub tzv Book Club. Vždy si vybereme nějakou knihu a za týden se tu sejdeme a probereme dojmy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ovládaš ty tú onú íngliš, keď chceš s Fukom na Internete diskutovať?

      Vymazat
    2. Právě že njeovladam. Som vólič Bábiša a tak vjem iba čésklovjensky. Ale aj tak chcom s fukem diskjuťovať. Ok přepnu se do češtiny. Přiznávám, lhal jsem. Jsem sečtělý intelektuál (tedy opak Fuky) ale zároveň zástupce dělnické třídy kurvadrát! A nebojím se nikoho. Už i na pracáku mi vyhrožovali že mě vyhodí. Mrdky.

      Vymazat
    3. Hele ja budu Bureše volit taky. Když ukáže svoji diplomke.

      Vymazat
    4. Takže čítaš Vergilia v originále?

      Vymazat
    5. Ten on ti ukáže. Lebo šetko sa dá kúpiť. Například v Plzni. A pán Bureš je inžeñjér

      Vymazat
    6. Vergi co? Četl jsem Kluci holky a Stodůlky, neboť to se odehrává v mým Hoodu. A pak Čapka: O Pejskovi a Kočičce jak pekli dort (analogie Franty a Ilčy při akci v kuchyni) a právě to bych chtěl s F+F probrat. Zda umí uvařit vajíčka na tvrdo. Chápeš

      Vymazat
    7. Kluci holky a Stodůlky jsem četl taky, bomba je hlavně druhej díl. Jak Anička Voříšková řeší, že by chtěla mít velký prsa, ale nechce mít bobra, protože jí vadí, když chloupky lezou z plavek. A Honza Voříšek prostřednictvím psacího stroje soudruha tatínka rozšiřuje mezi dětmi pornografickou povídku. Milá Helenko...

      Vymazat
  11. Tyvole tady to zas žije že mám chuť umřít. Franto takhle si představuješ svůj fanklub? Já vím řekl si že nepotřebuješ větší sledovanost. Ale jaký je potom smysl že chodím na filmy. Nahrávám o tom podcasty a vlastně je mi jedno kolik lidí to poslouchá? My všichni sledujeme filmy (většina filmů jsou stejně píčoviny) a nepíšeme o tom. Ale ty se chováš jako člověk co si otevře hospodu, ale chodí mu tam lidi a ty on nepotřebuje. Uvědomuješ si tu fukologiku aspoň v tomto?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dřív to tady možná byl můj fanklub, teď je tady celkem dost lidí (tedy přesněji několik málo lidí z několika málo IP adres, ale hodně aktivních), kteří mě chtějí nasrat / vytočit / zahanbit apod. To celkem pochopitelně není dobré prostředí pro ty, kteří by zde chtěli provozovat můj fanklub.

      Když zde nahrávám podcasty, je mi (skoro) úplně jedno, kolik lidí je poslouchá (pravda, kdyby je poslouchalo třeba méně než 100 lidí, asi bych je ani nenahrával). Do kina chodím rád, stejně jako jsem tam rád chodil v 80. letech a tehdy jsem žádné podcasty nenahrával ani nikam o filmu nepsal. A neměl jsem fanklub. Tehdy jsem o filmech říkal kámošům, dnes o nich říkám všem, které to zajímá. V tom vidím pozitivní vývoj.

      Přirovnání s hospodou nesedí, protože v hospodě podnikáš, abys z toho měl prachy. Na FFFILMu je finanční stránka vedlejší a bude vedlejší dokud lidi nezačnou platit stokrát víc. LOL

      Vymazat
    2. A zkoušel sis někdy položit otázku, proč sem chodí lidi, kteří tě chtějí nasrat/vytočit/zahanbit? Případně si na ni i odpovědět?

      Vymazat
    3. Jo byla finanční stránka na fffilmu když si bral 50k/měsíc. Když si vybral bitcoin za recenzi na nějakou videohru? Byla finanční stránka vedlejší když si chtěl vzít ex do Tokia? Tolik otázek viď

      Vymazat
    4. A kromě toho si dobře pamatuji jak si na premiéře Borata šaškoval s Baldachýnem v Boratovských plavkách a byli jste jeho největší fanoušci. Sasha Baron Cohen si založil celou svou kariéru na tom že trollil/urážel/nasiral/zesměšňoval lidi. A bylo to kurva vtipný 😉 akorát tobě se nelíbí když se to obrátí proti tobě. Jenže kamaráde to sebou nese veřejná sláva. Milion soudů už to potvrdilo. Jako např když se Pitomio Okamura soudil s Reflexem a prohrál. Pitomio prý také každého kdo mu nepodlézá okamžitě banuje. Vím jen z doslechu. Já bych k takovýmu debilovi v životě nevlezl na Facebook. A to že k tobě stále ještě chodíme je důkaz že pořád jsi ještě svým specifickým způsobem vtipnej. Minimálně že máš nějaké charisma co přitahuje lidi s podobným smyslem pro humor. Tak si toho važ.

      Vymazat
    5. František - já se členem fan clubu necejtim bejt. A že bych tě sem chodil urážet si nejsem vědom. Ale ptám se, kde je Petr, Spimfurt, Anička, Rýže, Grimm, Kadibudka a mnoho dalších?

      Vymazat
  12. Tys to nepochopil. Těch několik málo IP adress jsou lidé co tě znají a sledují roky. Co roky. Dekády. Ty právě tvoří Gró tvého fanklubu a na ně se nabalují další protože tu vytváří unikátní atmosféru. Jasně že tě chtějí nasrat / zahanbit / vytočit. Vždyť ty sis vytvořil celý svůj kult osobnosti na tom že jsi ignorant. Nasíráš druhé a jsi nonkonformní. Je to podobný britskému nebo irskému humoru. Že se navzájem uráží. Ale v dobrém. Tak se poznají opravdoví přátelé. Ne že si lezou doprdele jako to delají fanoušci těch vocasů na Moviezone. Pořád je oslovují "vaše podcastové božstvo" apod. Z toho normálně zvracim

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas. To vlezdoprdelstvi na Moviezone je na poblití.
      Nejhorší je když jakoby zodpovídají otázky, kdy tam každej místo otázky píše svoje debilni elaboraty.

      Vymazat
  13. https://www.instagram.com/p/C_YAgSzMeHQ/?igsh=MTVpdnl0bzl5cHpyaQ==

    OdpovědětVymazat
  14. Vsichni mate pravdu. Fanda je navic strasne zarlivy. Tuhle jsem Ilce polozil otazku z jeho serie Zenskologie (a budeme mit dnes vecer spolu ehm ehm....) a samozrejme to pres zarliveho Fandu neproslo, protoze on moc dobre vi, ze tento dotaz funguje ve 100 % pripadech a zustal by na ocet, tedy v podcastovem satniku zcela sam.

    OdpovědětVymazat
  15. "Podívejte, co se honí v mé šílené hlavě" - až (jestli) budeš mít Franto děti, tak pochopíš, že to, co se dějem dětem v hlavách není šílené. I dětem z komplikovaného prostředí nebo libovolnou mentální poruchou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ??? Viktoru Taušovi je 51 let. Jak s tím souvisí nějaké děti?

      Vymazat
    2. hlavní hrdina je dítě

      Vymazat
    3. Hlavní hrdina je dítě cca v polovině filmu, ve zbytku je to mladá žena (odhadem 20 let) a žena ve středním věku (odhadem 40 let). Šílenost vyprávění se nijak nemění podle toho, jak stará hrdinka zrovna ve které scéně je, zůstává pořád konzistentní, tzn. vztahoval bych ji spíše k tvůrcům než k protagonistce.

      Vymazat
  16. Na tom je zajímavé, že v té divadelní hře je to taky tak, že děj je totálně wtf, střídá reálné scény s představami té holky tak, že není poznat co je co, přeskakuje v čase tam a zpět atd., a přitom je skvělá, protože je prostě dobře napsaná (jakože jednotlivé scény mají dramatický oblouk, dobrou pointu, obsahují napětí/humory a celé to nějak významně graduje) a taky teda fakt skvěle zahraná. (Což si asi nemyslím jenom já, když to mělo asi milion repríz a furt vyprodáno.)

    OdpovědětVymazat
  17. Vlastně z toho plyne, že Tauš je o několik tříd lepší divadelní režisér než filmový, což je docela bizarní zjištění, protože kromě amerikánky snad divadlo vůbec nedělá, ne? Asi jako když po nic moc koncertě vystřihneš pár salt a ukáže se, že jsi sice špatný muzikant, ale skvělý akrobat.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.