8.8.24

Audio recenze: Borderlands - 50 %

Jako takové ty zapomenuté videoherní adaptace z 90. let (třeba "Streetfighter"): Kdo nezná původní materiál, nemá pražádný důvod to vidět. Kdo miluje původní materiál, ten si může každých pět minut zajuchat, že se tam objeví prvoplánovitý odkaz na něco, co zná. Všechno vypadá lacině, všechny podzápletky jsou buď předvídatelné nebo nesmyslné a spousta věcí je úplně bezdůvodně jinak, než byla ve videohrách. Skoro jako kdyby to byla záměrná pocta starým béčkovým filmům, ale obávám se, že tak sofistikovaný Eli Roth není. (Ilča 60 %)


27 komentářů:

  1. Pani Ilona, Hostely sa tocili v CR, na margo tej poznamky ze Eli Roth toci najradsej na Slovensku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to sice v CR, ale v kulisach depresivniho russackeho satelitu, kde se pro zabavu vrazdi novinari a bavi se u toho i elita, vcetne nejvyssich politiku. Cili to byl vlastne takovy hrany dokument.

      Vymazat
    2. Ok, to ti pripomeniem po vasich najblizsich volbach ;)

      Vymazat
    3. A zachranil je Ficka? Nezapomeňte, ze je to ostřílený politik. A nikdo se netrefil ani z metru. Uz v sanitce si dal do hlavy koláč.

      Vymazat
    4. Neser se do Il! Kal Eli chtel tocit na Kryptonu!

      Vymazat
  2. Dnes som na tom bol s babami. Jednohubka s postaršou herečkou v hlavnej roli bez hlbšej emócie. Niečo ako nedávno pustený Atlas s Jennifer Lopez na Netflixe. Na druhej strane podstatne menej príšerné ako Snyderov Rebel Moon.

    OdpovědětVymazat
  3. Neprehanej to Frantisku a Pupene s tema recenzema, sotva jsem stihl precist tu predtim, uz je tady dalsi. Skvela cetba na dlouhe letni vecery.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak. Nic se nema prehanet a uz vubec ne s praci. U netradicnich dokumentu to plati dvojnasob.

      Vymazat
  4. Stačí mi vidět jak se herci na tý fotce tvářej a hned je mi jasný, že to je pozérská píčovina. Nejdu.

    OdpovědětVymazat
  5. film je asi kravina, ale podla podcastov je eli roth kurva velky expert na stare filmy, skoro na urovni tarantina. samozrejme reziser vyrazne horsi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak stary filmy? Neco s Burianem? Nebo Candy Samples?

      Vymazat
  6. Tvl tak to je fakt mazec. Všechna herní média, která film v ČR recenzovala, tuhle obří sra*ku strhala jak borůvky a tady to dostane astronomických 50, potažmo 60 %. Přitom jde o absolutní odpad a opět další film z řady (podle hry), který dělá hernímu průmyslu nebetyčnou ostudu. I nadále to vypadá, že nejlepším filmem podle hry zůstává stařičký Silent Hill. A připravovaný nový Silent Hill převezme štafetu.

    A jinak tedy začínám skutečně pochybovat o tom, zda by se měla Ilča jakkoliv k filmům vyjadřovat, respektive je hodnotit. Protože člověk, který neváhá strhat klasické filmy ze zlatého filmového fondu slovy, že to jsou totální sra*ky a z velmi podařeného Mordu, který se velmi dobře stylizuje do Menzelových/Hrabalových filmů/knih div nenazvrací v kině za sedačky... a pak dá této zvrácenosti 60 %... to prostě nelze brát vážně. Vím, že je její hodnocení zcela irelevantní, ale ono i těch 50 % je prostě totální přestřel, Františku. Sorry jako.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Twl jako veverka je možná mimo, ale Franta si se svojí stránkou může dělat co chce. A co se mě týče tak Odyssea a Stalker jsou nuda k nedokoukani. U Stalkera bych ještě vyvrazdil všechny hlavní role.

      Vymazat
    2. Nejlepsim filmem podle hry jsou serialy Last of Us a Fallout. Zejmena Last of Us je temer doslovnej prepis, kdy nejaky sceny jsou pretoceny cutsceny, vcetne stejnych uhlu kamery a podobne. A Fallout byla moc prijemna taskarice.

      Vymazat
    3. Nejlepšim filmem podle hry je ten co jsem natočil já. Dostihy a sázky a bitka 12 letejch spolužáků. Akce, děj, krev, napětí, příběh.

      Vymazat
    4. Diskutere, ty jsi asi nejmene vtipnej prispevovatel, ktery se zde kdy objevil. Ano, pocitam i Líšku.

      Vymazat
  7. Frantisku, nemas horecky? 2 dny bez postnuti jedineho obrazku s vtipem na 1) homosexualy 2) cernochy 3) Hitlera 4) transvestity.

    Copak se ti Franto prihodilo?

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Franto, jak se máš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář bude odstraněn kombinací umělé a lidské inteligence, pro jeho očividně provokativní podtext.

      Vymazat
    2. Funík se má dobře. Má hodně peněz, mladou ženu, batoh, ledvinku a ponožky v sandálech. Nemusí pracovat, nikdo po něm nic nechce, občas blahosklonně na libovolné téma pohovoří v médiích a když má hlad, dá si s mentálním koučem smažený sýrec a svíčkovou na smetaně s brusinkovým terčíkem.

      Vymazat
    3. A pokud mu nebude chutnat, napise o tom recenzi na chytre technologie Google.

      Vymazat
  9. Nejsem Franta, ale dobre.

    OdpovědětVymazat
  10. Kate Blanchett už vysvětlila před premiérou, proč tu roli vzala. Bylo to za covidu, kdy neměla žádné zakázky a chtěla to vzít, aby se doma zkrátka nezbláznila.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.