7.8.24

Audio recenze: Mord - 70 %

Extrémně realistické zachycení atmosféry dnešní vesnice s výbornými hereckými výkony a občasnými originálními nápady (hudba, kamera). Na rozdíl od "Hoří, má panenko" zde ale není téměř žádný humor, ani zápletka, která by stála za řeč, takže je trochu diskutabilní, proč se na to 85 minut dívat. (Ilča 50 %)



10 komentářů:

  1. Fuko, ty vůbec netušíš, jak to chodí či nechodí v současnosti na vesnici. Takže tvoje slova "extrémně realistické" jsou zcela irelevantní.

    OdpovědětVymazat
  2. "Na rozdíl od "Hoří, má panenko" zde ale není téměř žádný humor, ani zápletka, která by stála za řeč, takže je trochu diskutabilní, proč se na to 85 minut dívat." A ono je někde výslovně řečeno, že to má být film ve stylu Hoří, má panenko?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nehledě na to, že v Hoří, má panenko jsem si žádného humoru nevšiml. Jsou tam spíš jenom absurdní situace.

      Vymazat
    2. Z tech absurdnich situaci vznika prave ten humor. Hori je jedna z nej komedii, na to mi nedahej.

      Vymazat
  3. Film o zvláštních představách Pražáků o tom jak vypadá vesnice "Díra u Hanušovic" se panu Fukovi před 10 lety hodně moc líbil (90 procent)

    https://www.fffilm.cz/2014/07/recenze-dira-u-hanusovic-90.html

    Zdá se, že Fukova zvláštní představa o životě na vesnici přetrvala a Františkovi se opět film na toto téma trefil do vkusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. František si myslí, že žije na vesnici, protože se přestěhoval z Vysočan do Štěrbohol.

      Vymazat
    2. Tyvole já myslel že mentál bydlí v Malešicích kde spalují Pražáci vodpadky. No nic. Každý se někdy splete

      Vymazat
    3. Spalujou to brnaci. K nicemu jinymu je tady radsi nepoustime.

      Vymazat
    4. To je klasika, Pražáci/Brňáci/Ostravaci ve filmech hrajou venkovany, který se chovaj jako dementi, a pak si vyprávěj, že na venkově jsou všichni dementi, protože to je přece vidět v těch filmech

      Vymazat
    5. No v Praze se chovají jako dementi hlavně brnaci a ostravaci. Proto má Praha tak špatnou pověst. Všichni touží bydlet okolo feťáckýho Anděla a HLAVNĚ blízko Náplavky. A pak tam sedí jak vrány na drátě a lemtají Zlatopramen a koukají na západ slunce nad Vltavou.

      Vymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.