6.8.24

Audio recenze: Vlny - 90 %

Film, který patří k tomu nejlepšímu z české kinematografie a snese srovnání s čímkoliv z celosvětové produkce. Některé scény jsou audiovizuálně lahůdkové, všechno funguje jak má a jako bonus je to dokonale pochopitelné i pro diváka, který o tehdejších událostech neví vůbec nic. Mádl chytře využil své filmařské schopnosti, aby to celé působilo ještě velkolepěji, než na co měl peníze. Fanoušek Triera nebo Vachka může namítat, že je to místy až moc hollywoodské, ale já byl velmi potěšen.  (Ilča 90 %)


27 komentářů:

  1. Už zase vlny? Vymyslí si něco originálního. Bože můj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Něžné vlny

      Vymazat
    2. Pochopil jsem to správně, že Češi dělají vlny lépe, než Francouzi nedělají vlny?

      Vymazat
  2. Nedělej Vlny ! A co Vlny na to ? Mádla na sebe !

    OdpovědětVymazat
  3. Stanislav Majer nastajlovaný ako Gary Oldman mal šmrnc. Čo na tom, že sa na originálnu predlohu nepodpobal, dobre to vyzeralo na plagátoch a na plátne. Tempo filmu trošku ku koncu uviazlo, akoby nevedel kedy má skončiť, ale inak bavilo.

    OdpovědětVymazat
  4. Madl byl tehdy jak Fuka vybral penize na dokument nekde maximalne ve Snowboardakach a Gymplu v te dobe ne? Docela solidni karierni posun za to obdobi driny/zabavy na dokumentu Fukafutokyu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyvole Mádl natočil snauborďáky když Fuka ještě tahal kačera (ekvivalent hraní na zx spektrumu). Mádla si vůbec neber do huby ten si všechny ty Formany a Hřebejky a Spielbergy namazal na chleby.

      Vymazat
  5. Že bude i recenze na Něžné vlny od Jirky Veldějkojc? Že ano? Prosím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.fffilm.cz/2014/01/recenze-nezne-vlny-60.html

      Vymazat
  6. Franto už si zase chytl Chlebce! Existují dobrý přípravky jak s nima zatočit. Jako Raid! Nebo Off!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já som tvoja nočná mõra ty chobot! Já som tén který ťa přinùtil platit fúkovi 10 euro. Já som ten čo sá dokäzal naúčiť plynule po slovensky íba posléchom projevou nášho hrdíny Ándréja Bábiša

      Vymazat
    2. no.. jde ti to asi tak dobře jak mě češťiňa...

      Vymazat
  7. Raid je dobrej. https://m.imdb.com/title/tt1899353/

    OdpovědětVymazat
  8. Proč do toho motáš Vachka a Triera?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. František jiné artové umělce nezná, tak na něho nebuďme oškliví.

      Vymazat
    2. Nelži, znám ještě Andreje Tarkovského a Karla Gotta.

      Vymazat
    3. To je celý? Není veselý.

      Vymazat
    4. Karel Gott nebyl artový umělec... Franto, až budu mít jednou víc času, vysvětlím ti, co je a co není umění, kdo je a kdo není umělec. Máš o tom jen velmi mlhavou představu.

      Vymazat
    5. Artový umělec? Jakože: Umělecký umělec? To bych taky rád věděl kdo nebo co to je.

      Vymazat
    6. Ale pánové, takový erudovaný blog a potřebujete vodit za ručičku i v základních věcech. No ale co bych pro bratry tepláky neudělal: https://en.wikipedia.org/wiki/Art_film

      Vymazat
  9. No, ona spousta lidí v 1989 taky nechtěla kapitalismus, ale spíš takový nějaký demokratičtější socialismus. Spousta nevěděla co vlastně chce. Hlavní heslo bylo, že chceme demokracii a svobodu slova (což se tehdy nechápalo jako vyložene protiklad ke komunismu/socialismu). Za 35 let jsme to dopracovali od lidové demokracie k "liberální" demokracii, takže z bláta do louže

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak ty jeden škarohlíde. Když se ti tu nelíbí, jdi si budovat socialismus na Slovač. A nejlépe s Che Blahom, Róbertom Kokso Kaliňákom a Robom PicHom.

      Vymazat
  10. Hlavní ženská hrdinka filmu pak odletěla do Tokia, ale nic tam nenatočila, protože to byla jen rozhlasanda a nechala tak příležitost natočit film v Tokiu Františkovi. A dál to znáte.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.