16.9.24

Audio recenze: Duše prokletých [Oddity] - 90 %

Skoro dokonalý horor. Nepředvídatelný, ale přesto celkem logický děj. Hutná atmosféra, tvořená novými permutacemi starých klišé, bez nutnosti uchylovat se k lekačkám a stříkající krvi. Nepotřebuji to vidět znovu, ale dlouho jsem něco tak kvalitního neviděl a nevšiml jsem si mnoha věcí, které by se daly zlepšit. (Ilča 80 %)


18 komentářů:

  1. Je to strašidelné, nejdu.

    OdpovědětVymazat
  2. Stále se u Vašich komentářů bavím, pamatuji PSANÉ recenze, to byly časy.
    Asi před třemi lety , po shlédnutí Jodorowskyho Hory ,jsem pověsil na hřebík sebe a sledování filmů, místo toho je raději točíme stříháme zvučíme, v porovnání se současnou klimatografií nekonečné labůžo.
    Františku, na film z Japonska bych se podíval, i když jsem nepřispěl.Nebudu psát ,,byť" ,bo nejsem deštníkový typ.
    Zdravím všechny i Pána Líšku, Fantastického Lišiaka 🦊
    Do třetice...buďte opatrný, vraj broky v kožuche nenisú v módě !
    ,,Nenisú" , takové slovo asi neexistuje.
    Slovo je virus a jste nakažení coby dup ačky !

    OdpovědětVymazat
  3. Brzdete s tim schvalovanim komentu, at nezahltite internetovou sit obrovskymi prenosy dat!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a je to přehlcený! Teď jsi to zakřiknul, himl!

      Vymazat
  4. Právě jsem se na základě Vašeho doporučení dodíval. Děkuji. Film není vůbec špatný - naopak. Žel pointu, především motiv vraha a komplice, i díky vlastní profesionální deformaci, jsem "bohužel" odhadl v cca 1/3 filmu (ovšem například před mnoha lety jsem pointu 6 Smyslu uhádl při čekání před kinem Blaník na Nájemné Vrahy, již z pouhého traileru, tedy v tomto případě spokojenost z třetinového tápání), přesto jsem si JEJ užil. Co mne ale uniklo, vysvětlení původu dřevěného muže. Nelogičností je ve filmu ale více. P.s.: Carolyn Bracken je skutečně pěkná herečka, kdy jako krátkovlasá blond je k pomilování.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že má být jasné, že dřevěného golema zdědila po mamince (čarodějce) spolu se zbytkem obchodu a že ho poslala m.j. zabít toho chlapíka se skleněným okem.

      Vymazat
  5. Penis pana Vávry17. září 2024 v 1:50

    Jelikoz jsme si dle pana Fuky spolu podobni, predevsim v obliceji, film bych hodnotil temer stejne, ale o trosicku hur nez Frantisek. Prece jenom mam lepsi vkus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste samostatná entita nebo jste pevně spjat s panem Vávrou?

      Vymazat
  6. Ahoj Františku, měl bych dotaz respektive prosbu. Bylo by možné, abys zavedl ke každé recenzi přímý odkaz na film na ČSFD? Jako je to například na MovieZone? První web, kam odcházím po vyslechnutí tvé audio recenze je právě portál ČSFD. Ulehčilo by to 4 kliknutí a vypsání názvu filmu. Bylo vy to šikovné. Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nestačí vzít myš, zvýraznit název filmu, kliknout pravým tlačítkem a vybrat "Search Google for Duše prokletých"? Jako první výsledek to hodí v naprosté většině případů odkaz na ČSFD.

      Vymazat
    2. Cokoliv, co vyžaduje více jak jedno kliknutí je uživatelsky méně příjemné. Zrovna u tebe, Františku, jsem si představoval, že tohle budeš naprosto dokonale chápat. Kor když máš rád hry, které se věnují automatismům a nevyžadují žádné zásahy hráče potom, co vše geniálně navrhne. Prostě mít zde přímý odkaz na film na ČSFD na jedno kliknutí je uživatelsky 100% komfort. Ale chápu, že pokud je to pro tebe problém (energie, něco pro tuto stránku a její čtenáře/posluchače udělat navíc), tak s tebou nepohne nic. Nějak se s tím srovnám. Mimochodem: Budeš hrát Frostpunk 2?

      Vymazat
  7. Komu se stýská po svobodné, necenzurované diskusi o Mistrovi, na Okounu funguje klub FUKAFUTOKYU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady to je, a úplně bez cenzury! https://www.okoun.cz/boards/fukafutokyu

      Vymazat
  8. Všimol som si, že v poslednej dobe začala Ilča podrývať tvoju autoritu menšími percentami. Nepodceňoval by som to a okamžite by som inicioval rozhovor ("Miláčku musíme si promluvit!"). Pretože dnes sú to prachsprosté percentá a zajtra budeš celý deň hľadať okuliare ("Miláčku nevíš kde jsou mé brýle? Ne."), ktoré po 20 hod. intenzívneho pátrania nájdeš v mrazáku. Sleduj jedným okom (druhým samozrejme plátno, ide to, mám to odskúšané), či po lekačke a striekajúcej krvi Ilča sedí nehybne ako by sa nič nestalo, lebo menšie percentá dávala svojim manželom aj Čubírková a nem dopadlo to dobre.

    OdpovědětVymazat
  9. Po spoilerech z minula si tento váš aktuální podcast nepustím. Ani kvůli Ilče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mame stejne. Ja to mam tedy takto kazdy podcast, ze jdu rovnou do diskuze. I kvuli Ilce.

      Vymazat
  10. Po 15 minutach som umrel od nudy a vypol som to.

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.